Home

Careers

Practice

Projects

Media

Contact

Instagram Instagram

Announcements

Feature

Brighton Beach House in Artedomus. more

Careers

We are seeking an experienced Architect with proven REVIT experience to join our team for an immediate start. more

Previous
Next

Downsize

This single level home has been designed to suit the needs of a couple who no longer require a family home and had an opportunity to create a sanctuary for themselves to enhance their lifestyles. The Living areas embrace a central courtyard that captures northern light with the kitchen at the heart of this home. Another courtyard separates the main bedroom zone from the entertainment area and facilitates cross ventilation whilst providing a landscaped outlook.

A private oasis on an exposed corner site, this house is an example of efficient use of space through habitable zones rather than individual rooms.

Awards

Winner City of Bayside Planning Award 2007

Short listed Interior Design Award 2006

Contractor

Platinum Constructions

Photography

Scott Newett

© BG Architecture. Web bkpl